Waarom een alcoholmeter kopen belangrijk is

alcoholmeter | drank stoken

Bent u van plan om zelf drank te gaan stoken? Dan heeft u natuurlijk een distilleerketel nodig. Maar dat is niet het enige dat u nodig hebt. Een ander essentieel onderdeel dat u nodig heeft bij het zelf drank stoken is een alcoholmeter. Wij leggen u graag het belang van een alcoholmeter kopen uit in dit blog.

Alcoholmeter gebruiken

Het belangrijk om te weten hoe u een alcoholmeter moet gebruiken. Om het alcoholpercentage van de zelf gestookte drank te meten laat u de onderzijde van de meter in het distillaat zakken. Laat de meter even zo staan. Vervolgens kunt u de meter aflezen om te zien hoeveel alcohol uw eigen gestookte drank bevat. Een belangrijk aandachtspunt bij het meten van het alcoholpercentage is de temperatuur van de gestookte drank. Wanneer de drank precies 20 graden Celsius is, is de meting het meest accuraat. Als vuistregel kunt u het volgende aanhouden:

  • Bij elke graad boven de 20° C moet er 0,2% alcohol afgetrokken worden van de waarde van de meting
  • Bij elke graag onder de 20° C moet er 0,2% alcohol opgeteld worden bij de waarde van de meting

Alcoholmeter kopen

Een alcoholmeter kopen is heel eenvoudig in onze webshop. Onze producten zijn van de beste kwaliteit en tegen een scherpe prijs verkrijgbaar. Wanneer u een alcoholmeter bij uw distilleerketel aanschaft leveren wij deze direct uit voorraad en berekenen wij geen verzendkosten. Dat is voordelig en snel een alcoholmeter kopen. Heeft u vragen over de meter of over één van onze andere producten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.