Veelgestelde vragen

Op deze pagina proberen wij u een antwoord te geven op veelgestelde vragen. Natuurlijk doen wij het uiterste om u zo compleet en correct mogelijk van dienst te zijn. Mocht u toch nog vragen, opmerkingen, en/of klachten hebben, dan hopen wij dat u deze mailt naar info@distillationsupplies.com.

 • Wat is stookwijn?

  Stookwijn is wijn die bedoeld is om er iets van te stoken. Dit is wijn met een laag alcoholgehalte en wordt gemaakt door gist, kraanwater en suiker bij elkaar te voegen en enkele dagen te laten staan. De stookwijn wordt gebruikt om drank te stoken in onze koperen distilleerketels.

 • Hoe begin ik met drank stoken?

  Als u begint met drank dan moet u eerst stookwijn maken. Dit maakt u door turbogist samen te voegen met kraanwater en suiker in een vergistingsvat. Er zijn vergistingsvaten met en zonder waterslot. Voor onze Turbogist Alcotec en onze Whisky Turbogist is een waterslot niet nodig en volstaat onze 30 liter vergistingsvat. Zie de instructies op de verpakking van de turbogist voor de juiste verhoudingen.

 • Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

  De artikelen worden binnen 2 tot 3 werkdagen verzonden. Uitzondering hierop zijn de professionele 60 liter en 100 liter ketels, die worden binnen 7 werkdagen verzonden. Wij blijven echter altijd afhankelijk van onze vervoerders en zijn niet verantwoordelijk voor bestellingen die te laat worden afgeleverd. Voor andere landen buiten Nederland en België kan de levertijd een paar dagen langer zijn.

 • Kan ik hier veilig betalen?

  Alle door ons geaccepteerde online betaalmethodes worden via een beveiligde en versleutelde SSL Extended Validation verbinding aan u aangeboden. Dit betekent dat het niet mogelijk is dat derden de gegevens tijdens de transactie kunnen onderscheppen. Als u een beveiligde verbinding heeft kunt u dit zien aan de adresbalk die groen is gekleurd en er staat een hangslotje bij.

 • Welke distilleerketel is het meest geschikt voor het maken van etherische oliën en hydrosols?

  De roodkoperen kolom destilleerketels van drankstoken.nl zijn ideaal voor het maken van etherische oliën en hydrosols. De kolom is voorzien van een korf waar kruiden, planten en bloemen mee gedestilleerd kunnen worden voor het maken van etherische oliën. Met deze distilleerketel kan bijvoorbeeld heerlijke lavendelolie gemaakt worden. Daarnaast kan deze kolom distilleerketel ook gebruikt worden voor het stoken van drank.

  Lees hier meer over het maken van etherische olie en hydrolaten.

 • Ik wil graag fruit likeuren maken van appels, peren, druiven, pruimen etc. Welke distilleerketel moet ik dan hebben?

  U kunt met alle distilleerketels fruit likeuren maken door in de stookwijn fruit toe te voegen. De moonshine alambiek distilleerketel is daarvoor zeker geschikt. Echter, indien u zeer veel fruit wil distilleren kan er een wat dikkere fruitpuree/pulp ontstaan. In dat geval kan de distilleerketel hobby voor fruit distilleren een uitkomst bieden. In deze distilleerketel zit een mixer welke je met de hand kan bedienen zodat de fruitpuree/pulp niet gaat aanbranden aan de ketel.

 • Is zelf drank stoken gevaarlijk?

  Nee zelf drank stoken is niet gevaarlijk. Indien u stookwijn maakt door gist, kraanwater en suiker bij elkaar te voegen met behulp van onze turbogist komen er geen gevaarlijke stoffen vrij. Indien u fruit toevoegt aan de stookwijn, dan er tijdens het distillatieproces een kleine hoeveelheid methanol ontstaan. Deze methanol is kan in hoge percentages ongezond zijn. Wanneer u het eerste glaasje alcohol uit u (fruit) distillaat, “de voorloop”, weggegooid is er niets aan de hand.

 • Naar welke landen verzenden jullie?

  Wij verzenden onze producten naar alle eurolanden behalve Duitsland en Oostenrijk. Voor bestellingen boven de € 100 is het gratis verzending naar Nederland, België en Frankrijk. Voor bestellingen onder € 100 zijn de verzendkosten voor Nederland € 6,50, voor België € 9 en voor Frankrijk € 15. Voor andere eurolanden zijn de verzendkosten altijd € 19,95 per bestelling.

 • Hoe scheid ik de voorloop, middenloop en naloop?

  Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij naar ons blog hierover.

 • Welk distilleertoestel wordt het meest verkocht?

  De Moonshine alambiek distilleerketel wordt het meest verkocht. Wij verkopen deze ook in complete sets.