Uw eigen drank stoken

U kunt natuurlijk voor een paar euro een lekker flesje whisky of wijn kopen in de winkel. Maar zeg nu eens eerlijk: zou het niet veel lekkerder én leuker zijn om uw eigen drank te stoken? Eigen drank stoken is makkelijker dan u misschien denkt. Met de juiste materialen bent u in staat om uw eigen drank te maken.

Maar wat zijn die juiste materialen? Het belangrijkste is om in het bezit te zijn van een distilleerketel. Met een distilleerketel van Drankstoken.nl kunt u direct aan de slag. Op Drankstoken.nl vind je een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige distilleerketels die zijn gemaakt in Europa.

Destilleren

Distillatie of destillatie is een proces waarbij verschillende stoffen in een oplossing middels verhitting en verdamping van elkaar gescheiden worden. Door het mengsel voorzichtig te koken, zal de stof met het laagste kookpunt iets meer verdampen dan de andere. Door de damp af te voeren en te condenseren in een ander vat kan zo een scheiding worden gemaakt tussen de twee verbindingen.

Als het om drank gaat, dan gebeurt het distilleren meestal in een distilleerketel. Dankzij het geleidende materiaal van de ketel wordt deze voldoende verwarmd voor het stookproces. De temperatuurmeter zorgt ervoor dat de drank ook echt tot de juiste temperatuur gestookt wordt.  Dankzij de afvoer worden de verschillende vloeistoffen van elkaar gescheiden. Het deel dat uit de ketel komt, is de drank. Des te langzamer u destilleert, des te hoger het alcoholpercentage u krijgt bij het drank stoken.

Drank stoken


Wanneer drank stoken u wat lijkt, heeft u een distilleerketel nodig. Neem eens een kijkje in het assortiment van Drankstoken.nl. Wij bieden prachtige roodkoperen ketels aan in verschillende maten, zodat u er één kunt kiezen die precies aansluit op uw wensen om uw eigen drank te stoken.

U kunt bij ons bovendien terecht voor gerelateerde accessoires voor drank stoken, zoals een alcoholmeter, turbogist, en een handige en krachtige kookplaat met 1 pit. Doordat wij groot inkopen, kunnen we de beste kwaliteit distilleerketels tegen scherpe prijzen aanbieden.