Koperen distilleerketel

Distilleerketel professional 100 liter | drank stoken

Koperen distilleerketel

Wanneer u uw eigen drank wilt maken heeft u minimaal een ketel nodig. Distilleerketels zijn er in verschillende soorten, één daarvan is de koperen distilleerketel. Deze ketel is de makkelijkste optie wanneer u snel wilt beginnen met drank stoken.

Waarom zijn distilleerketels van koper?

U vraagt zich misschien af waarom distilleerketels vaak van koper zijn. Dit heeft niet alleen te maken met de mooie uitstraling van koper, maar vooral omdat dit materiaalsoort makkelijk te vormen is. Veel makkelijker dan de meeste andere materialen die gebruikt kunnen worden voor een distilleerketel. Daarnaast is koper een eersteklas hittegeleider wat van groot belang is bij het maken van uw eigen alcohol.

Waarom een koperen distilleerketel kopen?

Koper wordt dus veel gebruikt voor het maken van distilleerketels omdat het een goede hittegeleider is. Maar waarom worden de ketels niet van roestvrijstaal gemaakt? Dat is immers ook een eersteklas hittegeleider. En ook nog duurzaam. Hier is een goede reden voor. Ten eerste wordt de smaak van de drank tijdens het distilleren op verschillende manieren beïnvloed. Zo kan de duur van het distilleren en de lengtes van de voor-, midden- en naloop een effect hebben op de smaak. Ten tweede blijkt dat het materiaal waar de distilleerketel van is gemaakt ook effect heeft op de smaak van de drank. Dit betekent ook dat het belangrijk is welke “condenser” er wordt gebruikt. Van de twee types komt de “worm tube” het meest in contact met koper. Dit geldt voornamelijk voor het maken van je eigen whisky.

Koperen distilleerketels van drankstoken.nl

De prachtige koperen distilleerketels van drankstoken.nl zijn zowel geschikt voor de professional als voor de beginner. De ketel heeft een inhoud van 100 liter. De stookketels zijn perfect afgewerkt en er kan zowel op gas als op hout gestookt worden. Verder zijn de ketels voorzien van een thermometer en een gratis zware gasbrander. Zo kunt u gelijk beginnen met het stoken van uw eigen drank. Tot slot zijn deze ketels voorzien van een mixer welke met de hand bediend kan worden om aankoeken in de ketel te voorkomen.

Koper geeft niet alleen een mooie uitstraling aan de distilleerketel, maar heeft ook een essentieel effect op de smaak van uw zelfgemaakte drank. Niet alleen tijdens het distilleren maar ook tijdens het condenseren.

Heeft u vragen over een (koperen) distilleerketel? Neem vrijblijvend contact op met één van onze professionals. Zij helpen u graag!